Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Директор РТС до 6. маја
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2015.

Аутор: Б. Цвејић Извор: Данас

Директор РТС до 6. маја

Конкурс за генералног директора Радио-телевизије Србије послат је јуче Службеном гласнику на објављивање и очекује се да ће бити објављен до краја ове седмице, од када ће кренути званично да истиче рок за пријаве кандидата, истиче за Данас Милица Кубуровић, чланица Управног одбора РТС. Рок за пријаву кандидата је 30 дана од објављивања конкурса, седам дана ће се још чекати и евентуалне пријаве послате поштом, а најкасније 45 дана након тога УО ће именовати новог директора РТС, што је до 6. маја ове године.

Услови за директора су одавно познати, а то су да је држављанин Србије, да има факултетску диплому, десет година искуства на управљачким пословима у медијима, знање светског језика и да уз пријаву на конкурс пошаље петогодишњи план развоја и рада јавног сервиса.

Кубуровићева наводи да неће бити предлагања, већ ће се кандидати сами пријављивати.

Она додаје да ће конкурси за директоре телевизије и радија, као и за главне и одговорне уреднике програма бити расписани тек по именовању новог генералног директора.

Када се заврши конкурс за уреднике, генерални директор предлаже по једног кандидата са списка оних који су конкурисали, а онда УО одлучује да ли ће тог прихватити или одбити. Зато је немогуће расписати те конкурсе раније, објашњава Кубуровићева.

Медији и друштвене мреже су до сад спекулисали о више потенцијалних имена за будућег директора РТС, међу којима су председник УО Б92 Веран Матић, председник Савета РЕМ (бивши РРА) Горан Караџић, новинар Миломир Марић, новинарка и уредница Тања Јордовић, уредник Информера Драган Ј. Вучићевић.

Јордовићева, Вучићевић и Матић истичу за Данас да сасвим сигурно неће конкурисати за новог директора РТС, Марић није одговорио ништа, док Караџић наводи да је реч о личној одлуци.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси