Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Матић: Немачко правосуђе кочи истрагу о убиству Милана Пантића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 02. 2015.

Извор: Танјуг, Блиц

Матић: Немачко правосуђе кочи истрагу о убиству Милана Пантића

Председник Комисије за истрагу убиства новинара Веран Матић, изјавио је данас у Ћуприји, да немачко правосуђе кочи истрагу о убиству дописника "Вечерњих новости" из Јагодине Милана Пантића јер не одговара на захтев Комисије да буде саслушана особа која се налази у Немачкој.

 

"Тражили смо да се саслуша једна особа која се налази у Немачкој, под лажним именом, која се сумњичи за убиство или има сазнање о убиству, али ми једноставно од немачког правосуђа не добијамо никакав одговор, што је скандалозно," рекао је Матић.

"Све да и нема ничега, да ништа није тачно, ствари се морају проверити", додао је Матић.

На питање, дали очекује да се случај Пантића реши до јуна, када се навршава 14 година од његовог убиства, Матић је рекао да је "незахвално говорити о датумима".

"Мислим да је важно да се овај случај реши а дали ће то бити за месец, два или три, није толико битно, не треба се везати за датум. Ми смо основали Комисију за истрагу убиства, да ово решимо, и надам се да ћемо то урадити", навео је Матић.

Према његовим речима, било је пуно посла, сумиран је рад свих претходних радних група, којих је било седам, било је доста материјала који је требало проверити да да би се поцело са неком новом стратегијом.

"Радна група која је на томе радила, добила је сада појачање од групе која је радаила на случају Славка Ћурувије, дакле имамо велики тим и интензивно радимо", рекао је Матић.

Он је рекао да је до делимичног успоравања дошло и због штрајака адвоката, будући да се више од два месеца нису се могле изводити опративне радње које захтевају и присуство адвоката.

Матић је истако да "постоји читав низ нових опретивних сазнања која ојачавају неке од постојећих теорија о томе, ко је налогодавац и убица" изразивши уверење да ће радна група овај посао завршити на најбљи начин".

"Веома је обиман посао, пуно времена је прошло, немамо најбољу сарадњу са институцијама, са немачким правосуђем, међутим, тај свакодневни рад радне групе је гаранција да ће све урадити све што је могуће", рекао је он.

"Надам се да ће се овај случај заврсити на суду и да ће починиоци и налагодавци бити примерено кажњени, јер не смемо дозволити да такви случајеви остану неразрешени", рекао је Матић.

Истрага је веома широка, али је јако важно да на овом ради професионални тим истражитеља", оценио је он.

Влада је 31.јануара усвојила извштај Комисије и донела нови мандат и измене неких људи у саставу Комисије. Комисија очекује скори почетак суђења за убиство Ћурувије, оптужница је написана, налази се пред одобравањем и стављањем у процедуру, рекао је Матић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси