Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Жељко Митровић: Срећан сам што смо платили четири милиона евра пореза!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 02. 2015.

Извор: www.pressonline.rs

Жељко Митровић: Срећан сам што смо платили четири милиона евра пореза!

Измирили смо цео дуг, како унутар репрограма тако и ван њега, и сада су остала само текућа потраживања, поручио Жељко за Курир.

Власник телевизије Пинк Жељко Митровић потврдио је за Курир да је измирио сва пореска дуговања према држави јер је јуче његова компанија уплатила 500 милиона динара, нешто више од четири милиона евра.

- Пинк је исплатио сав дуг, како унутар репрограма тако и ван њега, и сада су остала само текућа потраживања, месец за месец. Задовољство нам је што смо након дубоке економске кризе, која је прилично потресала медије, успели да испунимо своје обавезе према држави - рекао је Митровић за Курир.

Чини се да је власник једне од најгледанијих телевизија у Србији измиривањем својих обавеза према држави избегао могућу принудну наплату путем продаје и одузимања имовине, која ће бити предузета за све велике дужнике, а по налогу Владе Србије.

- Држава ће принудом наплатити порез свима који не поштују обавезе из репрограма дуга. Већ се чешљају папири највећих дужника, попут Мирослава Богићевића, Милана Бека, Марка Мишковића, Драгана Ђурића, Предрага Ранковића Пецонија, Жељка Жунића, Видоја Вујића, али и других који неколико година не измирују редовно обавезе према држави - тврди наш саговорник из Владе Србије.

За професора економије Млађена Ковачевића ово је добра вест.

- Јавност је иритирало то што десетак бизнисмена који дугују милионе евра пореза нико не дира, док се малим привредницима изричу енормне казне или затварају радње због много мањег дуга. Уколико држава успе да наплати бар део новца, то ће бити добро и за државну касу, али и за јавност јер ће се показати да нема привилегованих - каже Младен Ковачевић.

Да ли ће и остали познати бизнисмени, који дугују милионе за порез, поћи стопама Митровића нисмо успели да сазнамо, јер нису одговарали на наше поруке и мејлове.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси