Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Молимо, шаљите питања унапред"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 02. 2015.

Извор: Б92

"Молимо, шаљите питања унапред"

Министарство финансија је пред конференцију за новинаре министра Вујовића тражило од новинара да унапред доставе питања која намеравају да поставе. Како је наведено у напомени у званичном позиву, новинари се моле да "евентуална питања која нису у вези са наведеним темама" доставе на мејл министарства.

У позиву је најављено да ће Вујовић и директор Управе за јавни дуг Бранко Дрчелић говорити о активностима министарства у правцу продубљивања домаћег финансијског тржишта, а тема је била и "правилно информисање јавности о кретањима јавног дуга и задуживању".

И број питања на која је министар финансија одговорио на самој конференцији био је "ограничен", па је тек након противљења новинара он одоворио на додатна питања. 

Пракса да се од новинара траже питања унапред, нарочито ако су "ван теме", није уобичајена. 

Иначе, ово није био први пут да се нешто слично види на конференцијама за медије на којима су представници министарства финансија, јер је приликом једне од посета делегације ММФ-а Србији, на конференцији на којој су били присутни и Вујовић и гувернер НБС Јоргованка Табаковић новинарима речено да "због обавеза које мисија има, говорници могу да одговоре само на унапред постављена питања". 

Иначе, својевремено су сарадници министра просвете прекинули једну конференцију за новинаре због тога што се "нису држали договрене теме". Реаговала су новинарска удружења, а министар се касније у једном од интервјуа извинио због тог потеза. 


 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси