Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Једанаеста годишњица Асоцијације медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 01. 2015.

Извор: Данас, Фонет

Једанаеста годишњица Асоцијације медија

Асоцијација медија, репрезентативно пословно удружење индустрије штампаних медија, које окупља 25 издавача, новинских агенција и портала, са више од 100 штампаних и електронских издања, прославила је 11. годишњицу традиционалним новогодишњим пријемом.

Председник Управног одбора Зоран Секулић подсетио је на активности Асоцијације протекле године и нагласио значај нових медијски закона и њихове доследне примене.

Секулић сматра да ново медијско законодавство представља изузетно важну позитивну промену, али да је за боље новинарство и успешније пословање издавача неопходно да и новинари и медијски менаџери покажу да су дорасли изазовима фер тржишне утакмице и начелима слободе штампе.

Он је указао и на тешке услове пословања штампаних медија, погођених текућом економском и структурном кризом, али је истакао да је, упркос томе, Асоцијација, у сарадњи са домаћим и страним партнерима, покренула више програма професионалне и стручне обуке новинара и менаџера својих чланица.

Министар Тасовац је поздравио рад Асоцијације и њених чланица, напомињући да излазак државе из власништва у медијима и прелазак на пројектно суфинансирање медијских садржаја у јавном интересу означава прекретницу у области медија.

Он је истакао да је слобода медија одговорност, не само државе, већ и самих медија, како уредника, тако и власника, и поручио да ће Министарство доследно примењивати одредбе новог медијског законодавства које обавезују на поштовање етичких кодекса.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси