Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Да ли има цензуре у листу "Мађар со"?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 01. 2015.

Извор: РТВ

Да ли има цензуре у листу "Мађар со"?

Новинар Мартон Матушка тврди да у мађарском дневном листу "Мађар Со" постоји цензура и да се у тим новинама не објављује ниједан став који говори критички о владајућој војвођанској мађарској партији Савезу Војвођанских Мађара. Матушка је Мађарском националном савету упутио захтев да испита да ли у једином војвођанском мађарском дневном листу цензуришу текстове према захтевима СВМ-а.

Одбор за информисање Мађарског националног савета је на данашњој седници уврстио овај захтев на дневни ред, али након састанка није саопштено каква је одлука донета у вези са тим.

Главну уредницу листа „Мађар Со” Марту Варју прозвали су и глумци мађарског ансамбла Суботичког народног позоришта, јер им већ у два наврата није одговорила на отворено писмо у којем траже да главна уредница објасни зашто је у чланку у којем је објављено њихово саопштење у вези смене директора мађарског ансамбла суботичког позоришта написан предговор који оцрњује захтеве глумаца.

Они су данас коначно добили одговор, након што је мађарска редакција РТВ Војводине замолила главну уредницу листа „Мађар Со” да се изјасни у вези ових тврдњи. Она је током своје изјаве у више наврата тврдила да у листу „Мађар Со” не постоји цензура.

Председник одбора за информисање Мађарског националног савета Ерне Немет изјавио је за РТВ да се лист поставио непрофесионално према глумцима из суботичког позоришта када је објавио свој текст као предговор протестном писму мађарског ансамбла суботичког позоришта.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси