Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вукотић се није појавио на рочишту
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 01. 2015.

Извор: sinos.rs

Вукотић се није појавио на рочишту

Манојло Вукотић, бивши генерални директор и главни и одговорни уредник Компаније "Новости" поново се данас није појавио на рочишту у Вишем суду у Београду у поступку по тужби председнице Синдиката новинара "Новости" Драгане Чабаркапе.

У "Новостима" је 23. августа 2012. објављено саопштење Јединственог синдиката Компаније "Новости" (делује у саставу СССС) у којем се, увредљивим речима наводе неистинити подаци о деловању  новинарског синдиката и председнице.

Текст у "Новостима" објављен је дан пошто су четири синдиката "Политике" и Синдикат новинара "Новости" затражили од Владе Србије да у најкраћем року саопшти ко су стварни власници новинских кућа "Политика" и "Новости" и шта ће бити предузето да се заустави њихово даље урушавање и финансијско пропадање. Синдикати су, такође, затражили да се испита одговорност челних људи "Политике" и "Новости", награђених астрономским платама за катастрофалан положај запослених.
           
Заједничко саопштење пет председника синдиката пренела је већина медија, рачунајући и "Политику". "Новости" нису, али су наредног дана објавиле текст Јединственог синдиката Компаније "Новости" у којем је Чабаркапа означена као вођа "непризнате синдикалне организације која непрестано јавно оговара кућу и ремети заједничке напоре и атмосферу да се свеукупно стање побољша".
           
Вукотић је, супротно Закону о јавном информисању, одбио да објави одговор председнице новинарског синдиката "Новости". Чабаркапа се обратила Савету за штампу који је 27. септембра 2012. године једногласно донео одлуку да је Вукотић прекршио новинарски кодекс и позвали га да објави Одлуку комисије.
           
Вукотић, иначе један од оснивача Савета за штампу, оглушио се и о ову одлуку, након чега је Чабаркапа поднела тужбу суду за заштиту угледа.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси