Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Србија и Вучић најчешћи у насловима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 01. 2015.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

Анализа медијског садржаја компаније Нинамедиа

Србија и Вучић најчешћи у насловима

Најчешћа реч коју су у основном облику медији у Србији користили током прошле године у насловима текстова је „Србија“, са више од 15.000 појављивања, показује анализа компаније Нинамедиа најчешће коришћених речи у насловима дневних штампаних медија.

На другом месту је реч „Београд“, која бележи три пута мању заступљеност, док „милион“ предњачи у економским појмовима, а одмах иза је „евро“.

Александар Вучић је по броју помињања испред Новака Ђоковића, као и испред Русије, Европе и осталих пет од десет најчешће помињаних појмова.

„Од осталих геополитичких појмова, Косово има нешто више помињања од Хрватске, док појам Албанија има дупло мање, а појам Амбасада више помињања од појма Америка (без појма САД).

После Вучића, Ивица Дачић је следећи најчешће помињани политичар и испред је Томислава Николића (без појма „председник“). Следе Путин, Тадић те Пајтић и Ђилас, док је Обама скоро пет пута мање поменут од Путина“, наводи се у анализи Нинамедие.

Од странака, најчешће помињана у 2014. била је СНС, нешто мање ДС, а СПС дупло мање од демократа.

Као најчешћи спортски појам издваја се Новак Ђоковић, а следе појмови Звезда, Партизан, те појам „фудбал“ са више од 1.000 помињања, док остали појмови бележе знатно мање.

Међу осталим занимљивим појмовима који су издвојени у анализи Нинамедие, појам „деца“ био је први према броју појављивања у насловима, а после њега појам „помоћ“, добрим делом у вези са поплавама у Србији и региону.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси