Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ОЕБС осудио нападе на новинаре у Приштини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 01. 2015.

Извор: Танјуг

ОЕБС осудио нападе на новинаре у Приштини

Представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић осудила је данас нападе на новинаре који су извештавали протеклог викенда са демонстрација у Приштини.

У саопштењу ОЕБС се наводи да су непознати нападачи 24. јануара напали и малтретирали новинарку Александру Јовановић и камермана Бојана Кошанина, који раде за Радио Телевизију Косово (РТК), као и извештача РТС Владимира Милића, док су извештавали са протеста у Приштини.

Према писању медија, нападачи су новинаре напали моткама и каменицама, а покушали су и да им украду опрему. "Било какво насиље према новинарима је неприхватљиво и треба да се третира као напад на друштво у целини", истакла је Мијатовић и нагласила да "овај инцидент треба што пре истражити, а нападаче треба привести пред лице правде".

Напад на новинаре у Приштини осудили су и Удружење новинара Србије, Удружење новинара Косова и Друштво новинара Косова и Метохије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси