Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нова странка: Лоше у медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 01. 2015.

Извор: Фонет

Нова странка: Лоше у медијима

Нова странка саопштила је данас да је озбиљно угрожена европска перспектива Србије због, пре свега, "изузетно лоше ситуације у медијима где власт спречава објективно, професионално и критичко извештавање".

На истраживања која показују да је српско медијско окружење неповољно упозорила је и потпредседница Напредне алијансе социјалиста и демократа у Европском парламенту задужена за медије Тања Фајон и нагласила да то озбиљно угрожава почетак отварања првих поглавља у преговорима Србије о чланству у Европску унију, наводи се у саопштењу.

Нова странка истиче да је јасно да су поглавља 23 и 24, која се односе на правосуђе, основна људска права,владавину права и безбедност, у директној вези са медијима и слободом изражавања. У друштву у којем медији раде под притиском режима, где се врше вербални и физички напади на новинаре и где не постоји здрава критичка свест тешко да можемо очекивати скоро отварање поглавља за приступање Европској унији, саопштава Нова странка.

Како се истиче у саопштењу, за овакву српску медијску слику искључиво је одговорна власт на челу са премијером Александром Вучићем који "заводи медијски терор правећи од већине редакција личне штабове за ПР".

Нова странка упозорава да "опет живимо у земљи где свако ко критички размишља бива проглашаван лажовом, плаћеником идржавним непријатељем".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси