Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Питање - Одговор
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 01. 2015.

Извор: Данас

Питање - Одговор

Да ли је то што Министарство културе покреће прекршајне поступке знак да власт мења однос према таблоидима?

Владимир Ђукановић, Српска напредна странка

Не знам ни да ли је икада држава имала однос према таблоидима, искрен да будем. Држава сада конкретно реагује јер постоји закон. Раније није постојао закон који би то могао да регулише. Нисам неко ко је присталица да то неко протумачи као цензуру. Сигурно да треба у одређеним случајевима реаговати, јер некаква етика мора да се поштује.

Горица Мојовић, Демократска странка

Само могу да се надам, али нешто баш и не верујем. Ово је прва реакција и то на драстичан случај. Претпостављам да ће сад сви рећи да смо донели нове медијске законе па је то сад све могуће. Не мислим да су закони пре тога спречавали надлежно министарство и друге институције да реагују. Таблоиди су овде постали врло утицајни, читају се као службени гласници. Не верујем да ће се ту нешто битно променити. Медијски простор је толико затрован да ће још много воде протећи док се ствари не доведу на прихватљиву меру.

Вукашин Обрадовић, Независно удружење новинара Србије

Након упорног ћутања, ове две пријаве, без обзира на повод и околности, могу бити најава да је Министарство културе одлучило коначно да се активније позабави и другим делом свог ресора информисањем, који је до сада, практично, водио Александар Вучић. У мери у којој премијер одлучи да деложира овај део својих неформалних овлашћења на министра Тасовца, зависиће и будући однос Министарства према медијима.

Нино Брајовић, Удружење новинара Србије

Може да значи да је унутар власти дошло до промене у односу према таблоидима. Претпостављам да је неко из власти био незадовољан односом ресорног министарства према таблоидима, а да је Министарство културе имало благонаклон однос према њима јер неко из Владе можда није имао благонаклон однос према таблоидима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси