Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ОЕБС осудио кажњавање Драгане Коцић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 09. 2009.

Извор: Прес

ОЕБС осудио кажњавање Драгане Коцић


 - ОЕБС је оценио у редовном извештају, упућеном сталном Савету, да осуђујућа пресуда нишког Општинског суда против новинарке Драгане Коцић и нишког дневног листа „Народне новине“ „озбиљно угрожава истраживачко новинарство и слободу медија зато што установљава високе казне у грађанским парницама против новинара“.


Новинарка је, како се напомиње, кажњена са милион динара зато што је објавила делове „званичне оптужнице о понашању јавних званичника и употреби јавних фондова“.

У извештају, који се бави стањем у медијској сфери у више од 20 земаља, Србија је заступљена једино овим „нишким примером“, а у извештају се наглашава да „јавни службеници морају да толеришу виши степен критике него обични грађани, да би се обезбедила слободна дискусија о темама од јавног значаја“.

Коцићева је рекла да очекује одлуку Окружног суда у Нишу по жалби, а да се Општински суд у Нишу „огласио стварно ненадлежним поводом тужбе супротне стране поводом истог текста и истог случаја који је објављен у дневном листу Пресс“.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси