Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одговор на памфлет ДНКиМ и УНС-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2015.

Извор: www.rtklive.com

Одговор на памфлет ДНКиМ и УНС-а

Према општој оцени гледалаца, али и релевантних међународних институција, програм канала РТК2 на српском језику, је успешно започета прича И право медијско освежење на Косову.

“Та чињеница, очигледно из некадашње фазе нервозе, доводи у фазу очајања потписнике најновијег памфлета Друштва новинара Косова и Метохије и Удружења новинара Србије (ДНКиМ И УНС-а) на рачун нашег канала”, написао је Жарко Јоксимовић, директор канала РТК2 у одговору на захтев поменутих удружења да управа РТК2 поднесе оставку.

“Да је њихово најновије саопштење наводна брига за безбедност наших колега, лицемерје најгоре врсте, указала им је истог дана колегиница Александра Јовановић, нападнута новинарка РТК2 на протестима у Приштини.

“Институцијама, матичној кући и појединцима захваљујем на искрено, израженој бризи због данашњег напада на колегу сниматеља, Бојана Кошанина и мене. У исто време сматрам лицемерним и неискреним саопштење Друштва новинара Косова и Метохије и УНС-а. Оне из поменутих удружења, који нас у континуитету већ две године сатанизују, понижавају и излажу руглу, молим да нас не бране, јер им није стало до наше безбедности, нити до нашег професеионалног и људског интегритета. Излажући нас руглу у бројним саопштењима, нафилованим најгнуснијим лажима, чинили су све да нас свуда где радимо обележе као мете за увреду и нападе. И данашње саопштење је покушај саморекламерства, оних којима је само стало до касе Удружења, а најмање брига за нашу безбедност”, навела је Јовановићева.

“Ту не бих ништа додавао! Јуче их међутим, брине чињеница што су у одбрану наших колега подједнако стале и српске и албанске институције, колеге и колектив РТК. Треба ли можда да се због тога правдамо неком из Друштва новинара КиМ И УНС-а?”, навео је Јоксимимовић.

“Као што смо и јуче знали, јасно нам је и данас да поједнинци из ДН КиМ И УНС-а, због неостварених личних амбиција са српским каналом, лече фрустрације ширењем неистина о каналу РТК2. Треба ли уопште рећи да је све што сте написали о нашем издању дневника у дану протеста, али и о свему што сте до сада о нама писали, најгнуснија лаж?! Вас наравно истина не интересује, али за оне које би хтели да је знају стављамо на увид дневник од 24.01.2015.године”.

https://www.youtube.com/watch?v=gQ8EOYlYgUQ&feature=youtu.be

“И за крај, руководство РТК2, чију смену тражите, у суботу је дан провело на терену, са својим екипама које су извештавале са протеста у Приштини. Ви који пишете памфлете и наводно бринете за безбедност колега, у суботу нисте виђени у Приштини! Да ли онда имате право да држите било какве придике нама који професионално и непристрасно обављамо посао новинара. Замислите, радимо у Приштини и без пратње, коју иначе по Вас шаљемо кад год гостујете на каналу РТК2!”, навео је Јоксимовић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси