Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Напредак у истрази напада на Пашалића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 01. 2015.

Извор: Фонет

Напредак у истрази напада на Пашалића

У Министарству унутрашњих послова Србије одржан је нови састанак на тему расветљавања случаја физичког напада на новинара агенције ФоНет Давора Пашалића, саопштава данас Независно удружење новинара Србије (НУНС). На састанку којем је присуствовао и председник НУНС Вукашин Обрадовић, руководилац Радне групе за расветљавање убиства новинара Драган Кецман подсетио је да је у надлежност групе придодат и случај напада на новинара Пашалића, и рекао да у тој истрази има помака.

Кецман је нагласио да су у току бројне провере за које верује да могу допринети идентификацији нападача на Давора Пашалића.

Он је указао и да је од изузетног значаја за полицију сарадња Пашалића, као и помоћ у препознавању особа које суга напале и претукле.Обрадовић је подсетио да је мисија НУНС да заштити новинаре и изразио очекивање да ће нападачи бити идентификовани и адекватно кажњени за кривично дело које су починили. Истакао је да би се решавањем овог случаја послала јасна порука да напади на новинаре не смеју остати некажњени.

Новинар Давор Пашалић нападнут је касно увече 3. јула 2014, у близини свог стана. Њега су у новобеоградском блоку 23, напала тројица младића, вређајући га да је усташа. Исти хулигани су га нешто касније поново претукли. У нападу, Пашалић је задобио посекотине и подливе по глави, лицу и усној дупљи, поломљена су му два зуба и задобио је модрице по телу, што је установљено на Војномедицинској академији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси