Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чедина жена изгубила спор против Преса, Чедином сину плаћеноЕ 150.000 динара!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 09. 2009.

Извор: Прес

Чедина жена изгубила спор против Преса, Чедином сину плаћеноЕ 150.000 динара!


БЕОГРАД - Врховни суд Србије одбацио је тужбени захтев Јелене Јовановић, супруге лидера ЛДП-а, да јој Прес плати одштету због објављивања фотографија дедињске виле у којој живи.

Врховни суд је поништио претходну одлуку Окружног суда пошто је утврдио да нема основа да се Јовановићки исплати 150.000 динара на име „повреде права на приватни живот“.

Истовремено, Врховни суд Србије пресудио је да Драган Ј. Вучићевић, главни уредник Преса, због објављивања фотографија дедињске виле у којој живи лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић мора његовом малолетном сину Михајлу Лајфу да исплати одштету од 150.000 динара!

На седници одржаној 1. јула ове године Врховни суд Србије у Београду, у већу састављеном од судија Браниславе Апостоловић, Надежде Радевић и Звездане Лутовац, делимично је усвојио жалбу адвоката Преса на претходну пресуду Окружног суда.

Врховни суд је пресудио да малолетни Михајло Лајф Јовановић има право на досуђену накнаду нематеријалне штете у висини од 150.000 динара, али да то право нема Јелена Јовановић.

Такође овом пресудом Прес је обавезан да породици Јовановић преда све фотографије дедињске виле на којима се, како тврде Јовановићи, назире обрис малолетног Михајла Лајфа. Коначно, Прес се обавезује и да објави пресуду Окружног суда „у делу који се односи на малолетног тужиоца Михајла Лајфа“.

Прес ће испоштовати ову одлуку Врховног суда, а правду ћемо потражити и пред Судом за људска права у Стразбуру.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси