Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СНС: Хоће ли правосуђе заштитити премијера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 01. 2015.

Аутор: С. Ст. Извор: Дневник

СНС: Хоће ли правосуђе заштитити премијера

Посланик СНС-а Мирко Атлагић упитао је јуче у Скупштини Србије правосудне органе и Тужилаштво има ли елемената да реагују и заштите лично премијера Александра Вучића и председника Владе као институцију, пошто је, како је навео, суочен с „веома опасним стварима".

По Атлагићевим речима, медијски напади на Вучића постали су веома опасни по личну безбедност премијера, а појединци, како је рекао, позивају на његово убиство, што није забележено у историји људске цивилизације. Такви брутални медијски напади дело су спреге мафија  шкотајкунскокриминалнополитикантских група, како домаће, тако и иностране провенијенције упозорио је Атлагић.

Сетите се монтираних медијских напада на његовог сина Данила, да је учествовао у тучи на сплаву, што је била ноторна лаж, физичког напада на његовог брата Андреја усред Београда, што је шокирало грађане Србије...

Како је рекао, у те медијске нападе укључила се и Балканска истраживачка мрежа, пишући о наводним манипулацијама приликом избора фирме за испумпавање воде у копу „Тамнава Западно поље".

То, наравно, није истина, то је демантовала и Светска банка, наглашавајући да је тендер био спроведен у складу с важећим прописима указао је посланик СНС-а, додајући да су се у напад на премијера „укључили и НУНС и професор социологије Јово Бакић". Наглашавајући да је премијерово реаговање на наводе БИРН-а било „правично и праведно, а то значи истинито", Атлагић је навео да је „то потврдила и реакција Светске банке". 

У делу седнице када посланици постављају питања Влади, посланица ДС-а Александра Јерков позвала је премијера Александра Вучића да одговори на питање да ли је тачно да је фирма која је добила посао као партнер за испумпавање тамнавских копова у власништву његовог кума Николе Петровића, као и да ли је приликом спровођења тендера за тај посао испоштован Закон о јавним набавкама. Она је позвала премијера и да се, како је рекла, не брани оптужбама већ да достави доказе о томе да ЕУ медијском кампањом руши Владу. 

У сарадњи ца Светском банком

Функционер СПС-а и министар енергетике Александар Антић јуче је поновио да је читав процес око тамнавских копова завршен у сарадњи са Светском банком, која је „од израде тендерске документације преко свих услова на тендеру била партнер у пројекту, зато што га је финансирала и на крају дала потврду да је поступак реализован у складу с прописима".

На тендеру је изабран понуђач који је дао најповољнију цену од 0,132 евроцента по испумпаном кубном метру воде и најкраћи рок од 90 дана за то испумпавање.

Остале цене биле су више, до оних најскупљих, које су дошле из иностранства. Реч је о понуди конзорцијума КЗБ „Ван Хек", који је за кубни метар испумпане воде поставио цену од 0,42 евроцентра, значи више од три пута скупље него понуђач „Енерготехника Јужна Бачка" која је на том тендеру и победила.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси