Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Плакета Барили додељена Синиши Ристићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 01. 2015.

Аутор: З. В. Извор: Данас

Плакета Барили додељена Синиши Ристићу

Престижна, традиционална награда медијском посленику који је био најангажованији током протекле године у праћењу и извештавању о догађајима везаним за истакнуту сликарку и песникињу Милену Павловић Барили, додељена је Синиши Ристићу, директору, главном и одговорном уреднику месечника „Нова реч“.

У образложењу се наводи да се признање и новчана награда у износу од 10.000 динара додељује Синиши Ристић који је објавио више текстова о раду Фондације Миленин дом Галерија Милене Павловић Барили и на тај начин учинио да дело Милене Павловић Барили буде трајно у српској уметничкој баштини и да њена Галерија као и Фондација у целини буде афирмисана као чувар и промотер свега највреднијег у њеном стваралаштву.

Ристићев новинарски стаж дуг је 40 година. Поред тога написао је 25 књига, а две су посвећене Милени Павловић Барили: „Са анђелима је лакше“ и „Спајајући вале са звездама“.

Пуне четири деценије писао сам о Милени разним поводима и пригодама, али надам се не пригодно ни помодно. Постоји омиљена пошалица, да до половине новинарског века новинари пишу о ономе што не знају, а у другој о ономе што смеју. Писао сам о Милени у пожаревачким новинама „Нова реч“ и „Реч народа“, затим као дописник у „Вечерњим новостима“ о ономе што сам знао и имао података.

То сам исто чинио као руководилац и уредник ТВ дописништва у Пожаревцу и дописник ТВ „ПИНК“, казао је Ристић захваљујућ и на награди. Синиши Ристићу награду су уручили Радослав Станојевић, управник Фондације и Саша Томић, председник Управног одбора Фондације.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси