Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  “Најновији” извештај о медијским слободама у Србији стар годину дана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 01. 2015.

Извор: cezolovka.rs

“Најновији” извештај о медијским слободама у Србији стар годину дана

Танјуг је прексиноћ пустио вест о напретку Србије на „управо објављеној“ листи Репортера без граница о стању медијских слобода у 180 држава. Други дневник РТС-а, Блиц, Политика, Б92… уредно су пренели ту информацију. Добра вест за Србију? Тешко. „Управо објављена“ листа стара је целих годину дана.

"Србија се, према управо објављеној листи од 180 земаља, рангираних по степену слободе штампе за 2014. годину, нашла на 54. месту, за девет места више у односу на претходну годину”, објавила је прексиноћ, 11. јануара, државна агенција Танјуг.

Бројни медији у Србији, међу којима и Радио-телевизија Србије у Другом дневнику, ударној информативној емисији, Политика, Блиц и Б92, пренели су вест о напретку Србије у медијским слободама, позивајући се на Танјуг.

Ова листа, међутим, није “управо објављена”. Реч је извештају старом годину дана, који се на сајту Репортера без граница може видети још од 31. јануара 2014. године (датум је јасно видљив у заглављу овог документа).

Извештај о медијским слободама насловљен је са “World Press Freedom Index 2014″ и обухвата догађаје из претходне, 2013. године (у неколико наврата и из 2012. године), што се у њему истиче на чак 72 места.

Многи медији у Србији објавили су готово идентичан текст о напретку Србије у области медијских слобода пре скоро годину дана – што је сасвим разумљиво, имајући у виду да су га писали на основу истог извештаја. Блиц је, тако, 12. фебруара 2014. пренео вест агенције Бета о томе како је Србија напредовала у области медијских слобода, позивајући се на извештај о коме ће поново писати и 11. јануара 2015.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси