Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мухамед са сузом на насловници Шарлија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 01. 2015.

Извор: vesti-online.com

Мухамед са сузом на насловници Шарлија

На насловној страни недељника Шарли ебдо, првог броја који ће изаћи после терористичког напада у коме је десеткована редакција, биће пророк Мухамед са сузом у оку како носи натпис "Ја сам Шарли". Недељник, који је био под претњом муслиманских екстремиста управо због тога што је често објављивао карикатуре Мухамеда, приказаће пророка како плаче, обученог у бело и како носи натпис са слоганом који је преузео цео свет у масовним демонстрацијама због напада.

 

Изнад цртежа биће наслов "Све је опроштено". Карикатуру је потписао Луц.

Овај број који су саставили "преживели", а карикатуриста Луц је један од њих, биће штампан у три милиона примерака, у односу на 60.000 колико их је раније обично излазило, и биће продаван у 25 земаља.

Дистрибутер је већ преплављен захтевима у Француској и иностранству због чега је одлучено да се направи ванредни тиарж од три милиона примерака, уместо милион колико их је првобитно било предвиђено.

Адвокат и портпарол листа Ричард Малка подсетио је да су се цртежи Мухамеда и других великодостојника свих религија често појављивали у листу већ годинама.

Он је рекао да је у сваком броју Шарли ебдоа последње 22 године било карикатура папе, Исуса, свештеника, рабина, имама и Мухамеда и да би било "зачуђујуће" да у броју који ће изаћи у среду не буде цртеж Мухамеда.

У нападу на лист 7. јануара убијено је 12 људи, од којих осам из редакције Шарли ебдоа, а рањено је 11.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси