Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Министри ЕУ: Бранићемо слободу говора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2015.

Извор: Танјуг, РТВ

Министри ЕУ: Бранићемо слободу говора

Министри културе 28 држава чланица Европске уније обећали су данас да ће бранити слободу изражавања од терориста након напада исламиста на француски сатирични недељник "Шарли Ебдо".

У саопштењу, министри су рекли да је "бесмислен варваризам" напада усмерен на подривање европских вредности на "најнасилнији начин".

"Ми, министри културе Европске уније, јединствени смо у солидарности на одбрани слободе изражавања и обећавамо заштиту права уметника да слободно стварају", наводи се у саопштењу које је издала Летонија, садашњи председавајући ЕУ, а пренео АФП.

Министри су рекли да не прихватају "покушаје терориста да наметну своје стандарде".

"Од древних времена, уметност је била инспирација за размишљање подстичући нове идеје и борбу против нетолеранције и незнања", додаје се у саопштењу.

Високи званичници ЕУ и лидери више европских држава присуствују Маршу солидарности у Паризу у знак подршке жртвама терористичких напада у Паризу у којима је 17 људи изгубило живот.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

14.01.

2015.

Theodor [нерегистровани] у 18:40

"STANDARDI"

Na koje to standarde misle gospoda ministri iz EU. Pa i druga strana ima svoje standarde. Ako se ne dogovorimo oko saradnje šta onda biva!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси