Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Додељена награда „11. јануар“ новинарима, књижевницима и нишком Универзитету
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 01. 2015.

Аутор: Ана Станојевић Извор: tvjumbo.net

Додељена награда „11. јануар“ новинарима, књижевницима и нишком Универзитету

На свечаној седници Скупштине Града Ниша у Народном позоришту данас је додељена награда „11. јануар" Универзитету у Нишу, који ове године обележава 50 година постојања, новинару и уреднику Народних новина Тимошенку Милосављевићу, новинару листа Политика Томиславу Тодоровићу и књижевницима Дејану Стоиљковићу и Видосаву Петровићу.

 

Председник Скупштине Града Миле Илић је истакао да није био лак задатак изабрати најбоље међу 39 квалитетних кандидата.

Став комисије је био једногласан, а Илић је навео да је слобода речи, наука и култура у Нишу и даље заузимају значајно место.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић је најавио да ће град Ниш наставити да пружа сваку врсту подршке онима који постављају стандарде и остварују врхунске резултате. Он је нагласио да ова престижна награда углавном није омаж нечијем животном делу, већ је иницијални подстрек ономе који је у себи нашао искру квалитета и генијалности - да ту искру негује у свом граду и да се она разбукта у ватру квалитета и знања, те да на тој ватри створимо једну енергију која ће помоћи у афирмацији нашег града.

Новинар Томислав Тодоровић је честитао свим добитницима ове престижне награде.

„Дошао сам до закључка да је ова награда победа писане речи и да после дужег временског периода та писана реч избија у први план. Значи ми много и у овом узвишеном тренутку заиста сам пресрећан", додаје Тодоровић.

„Свима нама који радимо на Универзитету у Нишу и студентима који на њему студирају ово признање је од значаја за даљи развој и подстрек даљем раду када је у питању наука, образовање студената и сарадња са иностраним институцијама које се тиме баве", навео је ректор Универзитета у Нишу Драган Антић.

Он је додао да је одлука Скупштине Града да финансијски помогне нишки Универзитет са 10 милиона динара годишње један позитиван корак од стране Града, који је учињен прошле године и који је веома значајан за развој Универзитета.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси