Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вађење зуба лакше од директоровања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 09. 2009.

Извор: Дневник

Вађење зуба лакше од директоровања


Светозар – Цеца Томић поднео је оставку после пет година на функцији директора и главног и одговорног уредника „Недељних новина“, јединог локалног листа у Бачкој Паланци, који од 2007. послује у саставу комапније „Војводина-инфо“.

Управни одбор је за новог челника листа с традицијом од 45 година именовао економисту Миодрага Јовина. Мада сам није желео да одлуку образлаже колегама из бранше, Томић је, како сазнајемо, оставку званично поднео из “личних разлога”, после 28 година професионалног журналистичког практиковања. (Једино је најавио да ће после годишњег одмора каријеру наставити као новинар у матичном листу).

Међутим, разлог може бити и тежак материјални положај фирме која је до пре две године била гласило општине. Осим у приватизованим, кадровска тектоника је најављена и у општинским јавним предузећима, ТВ и радију БАП.

Наводно, у одласку је Предраг Вулетић, директор до сада јединствене информативне фирме, која се, изгледа, поново раздваја на “органске” делове. Као директорка радија помиње се новинарка ове куће Светлана Панин, а као директор ТВ канала Ђорђе Јарчевић, који је и раније седео у тој фотељи.

Међутим, зебњу изазаива могућност да седмоглава владајућа општинска коалиција почне да отпушта техношке вишкове у својим медијима. У РТВ БАП ради више од 30 људи, а од нових менаџера се очекује да отпусте три до пет радника у својим фирмама?!

Зато би, чини се, журналисти углавном лакше пристали на то да им се без анестезије ваде предњи зуби, него да у трусном и сезонски кварљивом својству директора, претварају колеге у социјалне случајеве.

М. Суџум

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси