Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ево шта каже Јусуфспахић о нападу у Паризу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 01. 2015.

Извор: mondo.rs

Ево шта каже Јусуфспахић о нападу у Паризу

Цитатом из Курана “Узроци су гори од последица” муфтија србијански Мухамед Јусуфспахић прокоментарисао је терористички напад у Паризу на редакцију “Шарли ебдо” у коме је погинуло 12 људи.

 

Верујте ми, свако убиство, као врхунац злочина, засновано је на низу узрочника које нижу они који желе да осмишљавају наше међуљудске односе и који желе да завладају њима. Тако је смутња као узрок гора од убиства као последице. Зар узроци зла нису гори од злих последица, које ће надаље бити узроци још горим последицама? Зар узроци зли, злобни, нису гори од последица. Како онда да схватимо да је боље спречити него лечити?”, рекао је Јусуфспахић за“Блиц”.

Он наводи да је “сачувати један живот попут очувања човечанства свег”.

“Заједно су они убили ове људе, а убивши једнога човека је као да су убили човечанство, а дванаест је као да су убили дванаест човечанстава. Ко? Само извршиоци убистава без подстрекивача? Ма дајте! Карикатуре Мухамеда нису цртали пријатељи муслимана, нити пријатељи слободе говора”, рекао је муфтија.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси