Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вратите деци детињство
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 12. 2014.

Аутор: T.M. Извор: Информер

Вратите деци детињство

Идоли из детињства бројних генерација Миња Субота, Раша Попов, Бранко Коцкица и Пеђолино жале што на телевизијама има све мање дечјих емисија. Водитељи и аутори најпознатијих програма за децу једногласно поручују да би најмлађима требало вратити детињство какво су имали они који су одрастали уз њихове емисије.

Екипа Информера је успела да окупи ове четири легенде на једном месту, а они су нас као магијом вратили у најсрећнији период сваког човека. И поред много смеха, анегдота и шале, нисмо могли а да се не осврнемо на време у ком стасавају данашње генерације.

Миња Субота, аутор и водитељ чувеног „Музичког тобогана“, каже да би малишани били много срећнији да на телевизијама има више програма за њих. Најмлађи су наша будућност и зато треба да им вратимо емисије, јер бисмо им на тај начин вратили детињство. Тако би срећније одрастали. Некада им се посвећивало много више пажње и правио се програм уз који су могли да се забаве, али и да уче каже Миња за Информер.

Сличног мишљења је и Предраг Вуковић Пеђолино: Фале праве дечје емисије. Наш задатак је да поставимо трендове, што је данас јако тешко јер деца више знају о Ријани него о себи. Клинци који су одрастали уз емисије ових ТВ легенди данас су одрасли људи који су и сами постали родитељи.

Бранко Коцкица каже да је пресрећан што они који су некада гостовали у његовој емисији „Коцка, коцка, коцкица “ доводе своју малишане у „Позориштанце Пуж“. Приђу ми родитељи и кажу да смо се пре много година дружили у мојој емисији. У тим тренуцима будем срећан што се труде да својим наследницима бар приближно покажу какво су они детињство имали. Волео бих да се на телевизије врате серије као што су: „Метла без дршке“, „Сточићу, постави се“, „Музички тобоган“ и обавезно најлепши фестивал Београдско пролеће за децу прича Коцкица.

Док смо се са идолима из младости забављали на сцени „Позориштанца Пуж“, разговарајућ и о неким прошлим временима, Раша Попов се присетио периода када је водио емисију „Фазони и форе“. То је време у ком сам мамио осмехе најмлађима, али и њиховим родитељима. Нема веће среће и успеха од тога! Поносан сам што сам стварао за бројна поколења и што се и данас прича о „Фазонима и форама“. Многи ми говоре да су одрасли уз мене и тада схватим да сам ја отац који има прегршт деце каже Попов. Он и његове колеге признају да би били неизмерно срећни када би удружили снаге и заједнички направили емисију за неке нове клинце.

 

Aнегдоте са децом 

Раша Попов - Пре много година видела ме је једна слатка девојчица и рекла: „Ево га прави Деда Мраз“

Миња Субота - Једном детету сам морао да објашњавам како Субота може да води емисију недељом

Пеђолино - Клинци су ми стално прилазили и говорили: „Где си, дебели“, то ми је увек било неизмерно забавно

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси