Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Умислио да може све: Николић планира и тражи гашење Курира!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 12. 2014.

Аутор: ЕПК Извор: Курир

Умислио да може све: Николић планира и тражи гашење Курира!

Томислав Николић није мого да се суздржи па је у режимској емисији Драгана Ј. Вучићевића јавно и рекао да Курир треба угасити јер пише о 7 милиона евра колико је његов жена добила донација.

 

Председник Србије Томислав Николић рекао је да је Фондација његове супруге Драгице Николић до сада сакупила око седам милиона евра а да су све новчане донације дошле од компанија у страном власништву.

"Нема ту наших људи. Ту уплате некада путују два месеца, рецимо из САД, како би прошла контролу новца.", рекао је Томислав Николић.

Николић није мого да се суздржи па је у режимској емисији Драгана Ј. Вучићевића јавно и рекао да Курир треба угасити јер пише о 7 милиона евра колико је његов жена добила донација  и наставио да говори о фондацији Драгице Николић.

"Када смо већали у породици шта моја функција носи, рекао сам да постоји начин како да се одужимо Србији. Моја породица је лепо живела од када сам први пут изабран за посланика, па морам да се одужим. Моја супруга је 22 године провела страхујући шта ће ми се десити и мени и деци, заслужила је да ради оно што нису радиле супруге претходних председника. Она је преузела да буде оснивач фондације, циљ је био да помогнемо првенствено породилиштима. Могла је да седи код куће, али је преузела на себе тежак терет. До сада је у Фондацији сакуљено око седам милиона евра, а многе фирме које ће донирати, све су стране фирме, регистроване. Нема ту наших људи. Ту уплате некада путују два месеца, рецимо из САД, како би прошла контролу новца.", рекао је Николић.

Председник Николић је рекао да његови противници прижељкују сукоб председника и премијера, али да тога нема.

"То се прижељкује, и о томе се говорило још док смо били у опозицији. Тада је власт потенцирала тај сукоб. Вучић и ја имамо различите дужности и обавезе. Оно што ја изванредно радим је стварање амбијента где онда наступа Влада Србије. Сарађујемо са свим земљама, примам и министре страних земаља, председнике...", изјавио је он.

Он је о односу Србије и Хрватске нагласио да Хрватска треба да схвати да Србија није њен проблем.

"Једини проблем је што Хрватска не жели да схвати да Србија није њен проблем. Еди Рама се на сличан начин бави политиком као и хрватски политичари. У Србији више ниједна странка на таквој реторици не излази у кампању, а у Хрватској не смеју да ставе ћириличне табле и кажу да ако их скинеш идеш у затвор. Хрватска ће под сенком двадесетогодишње приче да је Србија извршила извршила инвазију на Хрватску, вероватно још неко време трајати", рекао је Николић.

Председник је изјавио да ипак очекује добре односе са Хрватском, као и са другим земљама.

"Очекујем ипак да ћемо имати добре односе са Хрватском. Ја сам примио председника Хрватске, водио га у хрватска села, а он ме после оптужио што сам поклањао неке књиге Буњевцима. Са свима имамо мање-више добре односе. Све то отвара врата нашој привреди и индустрији. Србија не само да склапа нова пријатељства, већ враћа стара. Поново смо добили све своје старе пријатеље. Погледајте Кубу, где смо показали прави став, а сада Америка жели добре односе са њима", рекао је Николић.

Војин Билић, адвокат: Тома прети медијима

Сматрам да је ово веома опасна реченица којом се не само угрожава слобода медија у Србији, већ и демократија. Познато је да Европски суд у Стразбуру увек истиче да  политичари морају поднети терет извештавања медија о њима. По мени, ово може бити претња.

Бошко Обрадовић, Двери: Николић прво да одговори о богаћењу своје породице

Председник Николић би требало да одговори на огормне контроверзе о богаћењу његове породице, као и крајње сумњиво функционисање фондације његове супруге. Уместо одговора на ова питања, он прелази у напад на медикје и мисли да се афере могу заташкати на тај начин.

Душан Јањић, аналитичар: Ниједан председник до сад није тужио медије

Томислав Николић има право као грађанин ове земље да поднесе тужбу за увреду и клевету. Ако то уради као председник, онда је то израз немоћи да се агрументовано обрати јавности и докаже да је писање медија нетачно. Он као предеседник има веће могућности од обичних грађана да докаже многе ствари и дође до чињеница. Не памтим да је неки председник за време мандата тужио медије, тако да ће ако то уради, Томислав Николић бити први.

Вјерица Радета, СРС: Николић брука функцију председника!

Не знам шта му се не допада у извештавању медија. Невероватно је да неко ко је на функцији прети новинарима. Он брука функцију председника, и понаша се као портпарол фондације Драгице Николић. Али шта очекивати од човека који је себи обезбедио диплому факултета који није студирао? Од њега човек стварно не зна шта да очекује.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси