Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Афера наталитет
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 12. 2014.

Аутор: Басара Извор: Данас

Афера наталитет

Као народу најстаријем, Србима је по природи ствари запао и најстарији дневни лист на Балкану, Политика, али виђи врага су седам бињишах уместо да стане на браник старости, Политикин менаџмент и део новинџилука заузео се за ствар националног подмлађивања.

И тако је ономад на страницама нашег најстаријег дневног листа освануо напис који је жестоко узбуркао овдашње (углавном) женске духове. В чјом било дјело? Ех, в чјом?

Политикина национално одговорна истраживачка новинџика приметила да је на београдским улицама све више бездетних тридесетогодишњих дама, склоних хедонизму, за разлику од хедонизму несклоних припадница неких националних мањина које рађају, не знају да стану, па зашиљила плаваз и написала срцепарателни текст о претећој пошасти "беле куге".

Е сад, на основу које је методологије Политикина новинџика закључила која је од дама на београдским улицама српска мајка, а која, пак, антисрпска хедонисткиња, то се из написа није дало видети, али сам склон да помислим да се ту ради о поетици (и политици) зашећереног просеравања, тако карактеристичној за Смајловићкину Политику.

Ето, говорка се о паду наталитета ко веле Политика и Политикина новинџика па дај да се и ми укључимо у акцију.

Реченоучињено. Држим да су хедонисткиње још добро и прошле јер је ту лако могао пасти предлог да и ми Срби, као народ аријевски, узаследимо пример Индуса који мајкама стављају онај црвени белег на чело.

Чисто да се разликују од хедонисткиња. Да не бих био погрешно схваћен, далеко сам од помисли да проблем катастрофалног пада наталитета не треба истраживати и да о њему не треба писати, само ми се учинило да је списак криваца за тај пад неправедно сужен. Да ли су за ту катастрофу криве искључиво тридесетогодишње хедонисткиње?

Где су ту тридесетогодишњи мушкарци? Можда тридесетогодишње хедонисткиње желе децу, а тридесетогодишњаци неће (или не могу) да праве децу? Или све чешћи случај праве децу по белом свету у који су побегли од највећег непријатеља наталитета ендемске беде.

Смајловићкина Политика (и политика) не би била Смајловићкина Политика када би главног кривца за пад наталитета потражила у серији катастрофалних политика које су начисто опустошиле и осиромашиле Србију, све пребацујући кривицу за своје епохалне брљотине на рачун високог наталитета неких националних мањина. Ако Смајловићка и Смајловићкина новинџика заговарају политику само ви рађајте децу, нек нас буде што више, па шта буде тридестогодишње српске хедонисткиње вероватно размишљају како да у случају да роде прехране новорођенче и како да њихово новорођенче када одрасте нађе посао. Смајловићка о томе не мисли. Она увек нађе посао.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси