Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Етар пун - фактура
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 12. 2014.

Аутор: Г. Ћировић Извор: Вечерње новости

Етар пун - фактура

Тридесетак новинара и власника овдашњих медија протестовало је јуче пред кабинетом градоначелника Томислава Илића, захтевајући да им и четврта исплата новца из градског буџета за ову годину, опредељена за јавно информисање, буде исплаћена на исти начин као и претходне три.

Да би нам уплатили новац по четвртом уговору, Одељење за финансије Градске управе од нас захтева да ретроактивно доставимо фактуре за претходне три и ову четврту исплату, што значи да бисмо морали да платимо ПДВ за читаву годину уназад.

Заправо, траже да ми исправљамо њихове грешке, а у позицији су да нас уцењују каже Славко Јаношевић, власник Краљевачке телевизије, додајући да законски рок за уплату четвртог уговора истиче већ данас, па ће нереализована средства бити враћена у локални буџет.

По речима Зорана Јовановића, власника РТВ Мелос, уколико се не пронађе решење за овај проблем, протест ће бити настављен, а све медијске куће извештавање о раду локалне самоуправе и њених челника свешће на минимум.

Терају нас да починимо и привредни преступ јер, ако је на фактури датум 31. март, то значи да смо били у обавези да до 10. априла платимо ПДВ. До сада су нам средства пребацивана са наменског рачуна у Трезору, па се питамо чему он уопште служи, ако морамо да доставимо фактуре, а чак није био расписан ни тендер за јавне набавке каже Виолета Коњокрад, власница РТВ Краљево Ибарске новости.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси