Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац: Поштујемо слободу медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 12. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

Тасовац: Поштујемо слободу медија

Србија поштује слободу медија и изражавања и Влада најоштрије осуђује сваки покушај кршења тих слобода, рекао је министар културе и информисања Иван Тасовац. Тасовац је ово рекао у разговору с представницом ОЕБС за слободу медија Дуњом Мијатовић. У саопштењу ОЕБС наведено је да су Мијатовићева и Тасовац разговарали о плановима и приоритетима предстојећег председавања Србије Организацији за европску безбедност и сарадњу, као и о питањима у вези с медијским слободама у Србији и региону ОЕБС-а.

"Позитивно је да ће српско председавање следеће године посебну пажњу посветити медијским слободама у региону ОЕБС и о безбедности новинара", рекла је Мијатовићева. 

Тасовац је, како се наводи у саопштењу ОЕБС, истакао да Србија поштује слободу медија и изражавања и да "наша влада најоштрије осуђује сваки покушај кршења слободе медија и изражавања и насиља над новинарима". 

Српски министар је упознао Мијатовићеву с напретком у истрази поводом хакерских напада на медијске сајтове, наводећи да Министарство унутрашњих послова ради на расветљавању свих напада на новинаре. 

Мијатовићева је напоменула да је Србија формирала специјалну комисију за истраживање убистава новинара, додајући да би то могло да се примени и у другим чланицама ОЕБС. 

Они су разговарали и о усвојеном сету медијских закона који представљају основу за реформисање јавног сервиса, увођење дигитализације и излазак државе из власништва у медијима, наводи се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси