Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Не дају Регионалну телевизију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 12. 2014.

Аутор: М.Нићифоровић Извор: Вечерње новости

Не дају Регионалну телевизију

Иако би, сходно медијским законима, до првог јула требало да буде приватизована, још је неизвесно да ли ће овдашња Регионална телевизија, чији је оснивач и финансијер локална самоуправа, у прописаном року заиста добити новог власника.

По информацијама из Агенције за приватизацију, писма заинтересованости за куповину највеће медијске куће у овом крају до сада су послали радиодифузно предузеће "Визија", чији је власник и директор Денис Маврић, те Руждија Шаботић, оснивач и власник угашене телевизије Сан. Међутим, на последњој седници Бошњачког националног већа, Регионална телевизија проглашена је установом од посебног значаја за Бошњаке, па је од Агенције за приватизацију затражено да се заустави поменути процес...

Тражићемо да се Регионална телевизија не приватизује, већ да постане јавни сервис не само Бошњака, већ свих грађана који живе у овом делу Србије. Не би било добро да оде у руке ни поЈединаца, ни политичких опција и надамо се да ће држава имати разумевања за наше захтеве каже Мухедин Фиуљанин, потпредседник БНВ.

Предлози да ова и још неколико већих локалних телевизија у Србији остану јавни сервиси, подсетимо, и раније су долазили из Новог Пазара, Крагујевца, Ниша... Али, такве идеје нису прихваћене, па су мале шансе да буде усвојен предлог Бошњачког националног већа. Јер, и по домаћим законима, и по европским стандардима, сви неприватизовани медији до 1. јула требало би да добију новог власника. Регионална ТВ, иначе, запошљава око 80 радника, ове године град је за њено финансирање издвојио 70 милиона динара, а за првих шест месеци идуће док не буде приватизована у локалној каси за њу је предвиђено 67 милиона. Од тога, чак 63 милиона биће уторшено на плате запослених. 

Сценарио  

Уколико Регионална телевизија не буде приватизована до 1. јула, њен капитал биће предат запосленима без надокнаде. Ако запослени не прихвате бесплатне акције, уследиће гашење, односно брисање из Регистра медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси