Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ниска станарина за објективно извештавање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 09. 2009.

Ниска станарина за објективно извештавање


- Градоначелник Суботице Саша Вучинић и генерални директор Радиодифузне установе Војводине Блажо Поповић потписали су протокол о сарадњи којим се дописништву ове ТВ дају у закуп, за минималну цену од четири хиљаде динара месечно, просторије у којима ће бити канцеларије дописништва.
Простор који ће бити уступљен у власништву је града, има површину од око 50 квадратних метара, а налази се у згради Нове општине.

- Симболична закупнина, практично, представља помоћ Суботице овој медијској кући - нагласио је градоначелник.

- Ово је једна од низа активности којима Град Суботица и локална самоуправа помажу рад медија у овој тешкој години. У неколико досадашњих конкурса град је склопио уговоре с локалним медијима о праћењу рада локалне самоуправе и актуелних догађања у граду, а протокол о сарадњи са РТ Војводина логичан је наставак тога, јер желимо да се Суботица што боље представи и широј војвођанској јавности - рекао је градоначелник.

За разлику од локалних медија, којима је град и финансијски помогао, подршка покрајинској телевизији своди се само на уступање пословног простора „за симболичну суму“. У суботичком дописништву тренутно је запослено шест особа у редакцијама на српском и мађарском језику.

В. Л.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси