Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Кикиндске“ неће изаћи - ове седмице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 12. 2014.

Извор: Данас, Бета

ПУ грешком блокирала рачун познатог недељника

„Кикиндске“ неће изаћи - ове седмице

Рачун издавача недељника „Кикиндске“ из Кикинде, упркос молбама и утемељеним жалбама, блокирала је Пореска управа, тако да ове недеље неће изаћи 838. број тих новина, саопштио је јуче њихов оснивач и директор Жељко Бодрожић.

Аконтација пореза на добит, утврђено је, грешком је обрачуната у висини 200 пута већој од реалне.

„Кикиндске“ су уплатиле 140.000, али им је Пореска управа блокадом рачуна принудно наплатила још 130.000 динара како би се намирила погрешно израчуната сума од 600.000 динара.

„Објашњено нам је само да ће нам тај износ бити рачунат као претплата за порез на добит у наредним годинама. Ово немилосрдно и безобзирно поступање ПУ онемогућило нас је да радимо једини посао за који смо регистровани, а то је издавање новина, а наше читаоце лишило издања које излази више од 16 година“, казао је Бодрожић, наглашавајући да основане жалбе недељама нису наишле на разумевање у ПУ.

„Очигледно да је држава Србија преко својих порезника одлучила да нас угуши и заувек угаси. Позивамо пријатеље и читаоце да нам се придруже у борби за опстанак, апеловао је Бодрожић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси