Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Држава излази из Сомборских новина
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 12. 2014.

Извор: РТВ, soinfo.org

Држава излази из Сомборских новина

Акционарски фонд Републике Србије продаје свој удео у Сомборским новинама, пренео је информативни портал СОинфо.

Како се наводи, ту информацију објавила је Агенција за приватизацију.

Како пише у обавештењу о продаји, Акционарски фонд Републике Србије је заинтересованим купцима понудио нешто више од 3,8 одсто власништва у локалном недељнику. На располагању је укупно 18 акција.

Тренутно један вредносни папир Сомборских новина, на Београдској берзи, кошта 56.135 динара. Тако ће потенцијални улагачи, за куповину комплетног државног пакета, морати да издвоје најмање милион динара.

Сомборске новине АД приватизовао је у мају 2007. године конзорцијум који су чинили Душан Ступар, Срђан Вучуревић, Ненад Рончевић и Миодраг Никић. Седам година након потписивања уговора о куповини више од 77 одсто емитованих акција предузећа још увек се води као "стечене на основу члана 41. закона о приватизацији" - пише на сајту Централног регистра.

Како се наводи, то значи да обавезе из купопродајног уговора до данас нису у потпуности испуњене. Преостали удео, изузимајући државну имовину, поседује Конзорцијум (15,3 одсто), односно 17 бивших и садашњих радника, који заједно "држе" три одсто власништва у Сомборским новинама.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси