Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар кажњен јер се замерио челницима СНС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 12. 2014.

Аутор: Слободан Мирић Извор: Блиц

Новинар кажњен јер се замерио челницима СНС

Радослав Медић, новинар локалне радиостанице кажњен је због извештаја са конференције за штампу ДС у којем је пренео оптужбе на рачун напредњака и сарадње са другим медијима.

 

Иако има још две године до пензије уручено му је решење да се премешта на слабије плаћено место новинара репортера, а усмено му је саопштено да му се забрањује писање са политичких скупова и запрећено отказом уколико се не буде придржавао ових налога.

Медић каже да је хајка на њега почела када је са конференције за штампу коју је 2. септембра организова ОО ДС пренео противљење демократа да се „Хипол“ ослободи плаћања еколошке таксе, што је око два милиона динара на годишњем нивоу.

Демократе су тада саопштиле да је овај бенефит хемијском предузећу направљен из личног интереса Горана Ђаковића, председника СО и Власка Грујичића, шефа одбрничке груше СНС, чије су супруге запослене у тој фирми.

Након тога су конференцију за штампу одржали напредњаци да би одговорили на критике ДС са које сам такође извештвао. Међутим већ следећег дана мој извештај са те конференције је скинут са сајта Радио Оџака, што се први пут десило откако сајт постоји објаснио је Медић.

Након месец дана Зоран Лукић, директор Радија, позвао је Медића на разговор и саопштио му да је кажњен, не кријући да то ради по налогу појединаца.

Интересантно је да је садашњи директор Радио Оџака Зоран Лукић пре неколико година, док је био директор као кадар СРС, такође радио и за новине, али га нико због тога није санкционисао истиче Медић.

Зоран Лукић, директор Радио Оџака, рекао је за „Блиц“ да је опомињао Медића, али да он није склон договорима и да је због тога морао да посегне за дисциплинском мером. Лукић је објаснио је да су текстови везани за укидање еколошке таксе „били неуравнотежени и пристрасни у корист ДС и штетни за СНС“ и потврдио да се мера односи и на „Медићево писање у локалним новинама“.

Како зауставити бахате моћнике?

Осуда

Осуђујем без двоумљења напад на колегу Медића, јер се то мора квалификовати као напад на слободу медија. Ако се томе као друштво не одупремо, још једном ћемо бити на почетку тврди Стеван Милер, новинар.

Одбрана

Појединци хоће моћ и власт, да суде и аболирају, да буду институције. Зар не препознајемо ону мудрост Светог Саве да је камење свезано, а пси пуштени. Грађани се морају бранити истиче Радиша Милић, Удружење „Народна иницијатива“.

Јавност

Овде се сви познајемо. Знам читав случај и познајем Медића као изузетно одговорног и поштеног човека. Јавност мора да му помогне јер он не припада никаквој партији и тим му је горе категоричан је Бранко Делић, радник.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси