Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Корак ка изградњи зграде РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2014.

Извор: РТВ

Корак ка изградњи зграде РТВ

Радио–телевизија Војводине још један рођендан дочекује као подстанар, на неколико неусловних локација. Ова година , ипак, могла би бити прекретница у решавању најважнијег питања које мучи Јавни медијски сервис Војводине већ деценију и по. Први корак ка новој згради коначно је направљен!

 

Када је 2. јуна 1973. постављен камен темељац за нову модерну зграду тадашње РТНС, нико није ни сањао да ће 40 година касније она бити у рушевинама. Од НАТО бомбардовања практично ништа није урађено да РТВ добије нову зграду. Није се одмакло даље од спекулација.

Ипак, у мају ове године, менаџмент РТВ-а , одлучио је да нема више времена за чекање. Расписан је конкурс за идејно архитектонско решење нове зграде. Од 16 понуђених пројеката три су дала најбољи одговор како треба да изгледа нова, модерна зграда Јавног медијског сервиса Војводине, у складу са потребама посла и стандардима екологије и енергетске ефикасности.

"Ово је важан корак како бисмо знали и колико новца треба за нову зграду и дефинисали сопствене потребе", мисли генерални директор Срђан Михајловић.

За РТВ ово је почетак процеса модернизације који подразумева неколико комплементарних корака ка новој , ефикасној РТВ. Неопходно је урадити систематизацију посла , и одредити инфраструктурни концепт РТВ који обезбеђује надоградњу кроз време, јер овај посао подразумева сталне промене, мисли Михајловић.

Према проценама , за нову зграду биће потребно је око 20 милиона. евра. У питању је сложен процес градње који ће вероватно бити извођен у фазама, према могућностима. Следећи корак, наредне године, је израда пројекта, а изградња нове зграде РТВ, могла би да почне 2016. године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси