Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дуња Мијатовић (ОЕБС): Пропаганда се шири
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2014.

Извор: РТВ

Дуња Мијатовић (ОЕБС): Пропаганда се шири

Све већа небезбедност новинара и растућа појава пропаганде у региону за ОЕБС представљају озбиљне претње по слободу медија, наводи се у данас објављеном шестомесечном извештају представнице ОЕБС за слободу медија Дуње Мијатовић.

 

"Широм региона ОЕБС, медији се суочавају са изазовима на многим фронтовима, а пропаганда се поново неконтролисано шири", истакла је Мијатовић у најновијем редовном извештају о слободи медија који је данас представила Сталном савету ОЕБС у Бечу.

Она је напоменула да је, кад је реч о безбедности новинара у региону ОЕБС, ситуација наставила да се погоршава од њеног претходног извештаја који је поднела у јулу месецу, саопштио је ОЕБС.

"Небезбедност новинара остаје једна од највећих претњи по слободу медија у региону ОЕБС и све стране морају да уложе истинске напоре како би се зауставили напади на новинаре, који се сада дешавају на дневној бази", закључила је Мијатовић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси