Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ОЕБС забринут због казне Данасу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2014.

Аутор: Б. Ц. Извор: Данас

ОЕБС забринут због казне Данасу

Представница Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) за слободу медија Дуња Мијатовић изразила је забринутост због казне која је ове године наплаћена листу Данас због наводног незапошљавања две особе са инвалидитетом у складу са законом.

У извештају ОЕБС о медијима за другу половину ове године подсећа се да је Данасу изречена казна од пет милиона динара односно 42.000 евра зато што наводно није запослила две особе са инвалидитетом у складу са законом из 2009. године, иако су те особе већ биле на платном списку листа.

„Такве несразмерне казнене мере могу се посматрати као притисак на овај дневни лист. Детаљно ћу наставити да пратим ток овог случаја“, напомиње Мијатовићева у извештају.

Она је у делу извештаја, који се односи на Србију, навела да се 31. октобра срела са министром спољних послова Ивицом Дачићем са којим је дискутовала о питању медијских слобода и питањима на која је раније указивала.

„Примила сам писмо министра Дачића 25. новембра који ме је информисао о напретку истрага о хакерским нападима на неколико медијских портала у Србији, као и о томе да министар унутрашњих послова ради на разрешавању напада на новинаре. Министар Дачић је такође истакао да Србија веома поштује слободу медија и изражавања и да Влада Србије најош трије осуђује сваки покушај кршења слободе медија и насиља над новинарима. Он је додао и да ће надлежне институције наставити да раде на решавању свих пријављених случајева напада на медије и њихове представнике“, наводи Мијатовићева.

У извештају се наводи и да се поздравља правовремена осуда и реакција српских званичника на напад уредника Фонета Давора Пашалића, одговор на напад фоторепортера Информера Дарка Цветановића, али се и подсећа на 24 нерешена случаја напоада на новинаре и хакерских напада на медијске садржаје на интернет порталима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси