Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Смењен главни уредник "Дневника"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 11. 2014.

Аутор: А. К. Извор: Политика

Смењен главни уредник "Дневника"

Како сазнаје „Политика”, јуче је разрешен дужности в. д. главног и одговорног уредника листа „Дневник” Мирољуб Мијушковић и на његово место именован Драган Миливојевић, шеф дописништва „Дневника” у Београду. Истовремено, смењени су и Мијушковићеви заменик и помоћник, Снежана Николић и Мирослав Стајић.

 

Наводно, да су смењени саопштио им је Душан Влаовић, директор предузећа „Дневник Војводина прес”, позивајући се на одлуку Надзорног одбора предузећа „Дневник а.д.”, који је мањински акционар.

- Ја сам се писаним путем обратио генералном директору предузећа и оснивачима акционарима „Дневник а.д. Нови Сад” и „Балкан медија групи”, која је већински власник из Немачке. Како не би запали у правно незнање којем би предузећу ДВП нанело велику материјалну и моралну штету, упозорио сам их да Надзорни одбор предузећа „Дневник а.д.” нема законско право да разрешава и именује главног и одговорног уредника. То право искључиво припада Скупштини акционара ДВП, која главног и одговорног уредника разрешава и именује на предлог Надзорног одбора - изјавио је за „Политику” досадашњи в. д. главног и одговорног уредника „Дневника” Мирољуб Мијушковић.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

01.12.

2014.

Стари Војвођанин [нерегистровани] у 08:36

Коректно цитирање

Мијушковићу,

Су чим је Карађорђе кренуо на Турке?

Одговори
пет

28.11.

2014.

novinarka [нерегистровани] у 09:45

aha

A ti si Mijuškoviću mogao honorarce da otpuštaš i to samo zato što su pitali kada će im leći zaostali honorari, a bilo ih je šest.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси