Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Како се новосадским медијима расподељују средства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2014.

Аутор: Мина Делић Извор: Време

Како се новосадским медијима расподељују средства

На основу Јавног конкурса за избор пројеката из области јавног информисања који се суфинансирају из буџета Града Новог Сада за 2010. годину издвојено је 5.910.000 динара, док је за Јавно предузеће Градски информативни центар Аполо, односно Новосадску телевизију, чији је оснивач Град Нови Сад, одређено 73.170.802 динара. Укупно је за 2010. годину издвојено 0,5 одсто буџета.

 

У 2011. години за пројекте приватних локалних медија издвојено је 20.299.040 динара, а за Новосадску телевизију је одређено 74.983.860 динара, што је укупно 0,4 одсто буџета.

У 2012. години локални медији су за своје пројекте добили 22.000.000 динара, а Новосадска телевизија је располагала са износом од 89.269.752 динара. У 2012. години за рад локалних медија у Новом Саду издвојено је такође 0,4 одсто буџета као и претходне године.

За реализацију пројеката приватних медија у 2013. години опредељено је, као и претходне године, 22.000.000 динара, док је за градску Новосадску телевизију одређено 136.922.143 динара. За јавно информисање у 2013. години Град Нови Сад определио је укупно 0,4 одсто укупног буџета, као и у претходне две године.

У 2014. години за пројекте приватних медија издвојено је поново 22.000.000 динара, а за рад Новосадске телевизије, закључно са 22. октобром, обезбеђено 56.901.969 динара текуцћих субвенција. Укупно је за 2014.годину издвојено 0,3 одсто буџета Града Новог Сада. Средства су додељивана искључиво за пројекте који обезбеђују рад јавних гласила на језицима националних мањина и етничких заједница или се баве националним мањинама, као и особама са сметњама у развоју и инвалидитетом.

Средства опредељена за Градски информативни центар Аполо, односно Новосадску телевизију, трошена су за исплату личних доходака и текуће трошкове, односно за свеукупан рад тог медија. Новосадска телевизија је задужена и за праћење рада градске Скупштине и осталих органа локалне самоуправе.

Трошење јавног новца за локалне медије

Овај текст настао је у оквиру пројекта "Трошење јавног новца за локалне медије" Удружења новинара Србије. Пројекат реализује УНС у партнерству са недељником "Време".

Остале текстове можете погледати овде:

Удружења за проток информација

Ужице и Нова Варош - Танак новинарски хлеб из буџета

Дугови гасе Телевизију Крагујевац

Обреновац - Новац за медије према минутажи

Нови Сад - Мање новца заприватне медије

Ко примењује нови закон о финансирању локалних медија, а ко не? Пример општина Неготин и Књажевац

Мање од пола процента буџета град Ваљево издвајао за медије

Ужице - Неизвесна дигитализација телевизије

Без олакшица за краљевачке радио и ТВ станице

Краљево и Рашка - Свима мало, а неком и ништа

Обреновац за медије издваја мање од процента

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси