Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мање пара више музике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 09. 2009.

Извор: Данас

Мање пара више музике


Најстарија телевизија у ужичком региону, ТВ 5, више неће емитовати информативни програм. Уместо тога, та ТВ станица, која поседује локалну дозволу за рад, емитоваће искључиво комерцијалне садржаје, а информисање Ужичана препустиће другима - регионалној ТВ Лав и локалној ТВ Алфа.

Власници Предраг Ковачевић и Миодраг Бановић кажу да се та медијска кућа „након шеснаест година производње скупих информативних програма одужила Ужичанима на дугогодишњој подршци“, те да је њена „културолошка мисија завршена, пошто је већина кадрова на другим ужичким телевизијама испекла занат на ТВ5“.

Занимљиво је да нико није реаговао на умирање најстарије телевизије у граду, која је објективно информисала грађане о свим важним догађајима, а својим утицајем и те како допринела променама и демократизацији друштва.

Редакција је свакодневно припремала неколико издања вести, специјалне емисије о политици, привреди, спорту, култури, репортаже са којима су учествовали и награђивани на фестивалима. Осим брачног пара Милошевић - Марковић, на тој телевизији, иначе чланици АНЕМ, гостовали су сви релевантни политичари у земљи.

Данас она нестаје, напуштају је новинари, камермани, монтажери и други запослени, јер месецима нису примили плате, а власници наводе да је то данак тешке економске кризе и нелојалне конкуренције.

- Били смо најбоља регионална информативна кућа и једна од најбољих локалних телевизија у земљи. То је иза нас и време је да прихватимо мудрост - на млађима свет остаје, поручују власници и додају да „више не виде потребу да финансирају скупе информативне програме и да тиме угрожавају сопствени интегритет и интегритет запослених у условима тешке економске кризе“.

Објашњавајући да ће, уместо досадашњег информативног и едукативно-забавног, ова телевизија емитовати економско-пропагандни и забавни програм, односно да ће током целог дана емитовати огласе, рекламе, огласне емисије и нудити могућност закупа времена у комерцијалне сврхе, власници наводе да су такав концепт осмислили под слоганом Мање пара, више музике, те да ће и са таквим садржајем ова ТВ станица и даље „држати до квалитета у мери у којој то дозвољава време кризе“.

- Проблеми су почели након што је РРА одлучила да регионалну дозволу додели другој и млађој ужичкој телевизији (ТВ Лав), што је за мене био хладан туш, јер се око тридесетак људи на нашој телевизији годинама припремало за регионални програм.

Ми смо добили локалну дозволу и уложили смо жалбу на одлуку РРА и то је на суду, објашњава за Данас Предраг Ковачевић, сувласник телевизије.

- Људи који су радили на телевизији разочарани су, али нисам могао да их плаћам, због великих трошкова за припрему информативног програма. Мислио сам да ће телевизију да купи неки успешан привредник, али ни то није успело, јер телевизија је ужасно велики рад, труд и стрес, а ја нисам имао више снаге да све то наставим, поверава се наш саговорник, објашњавајући да је дуг ове медијске куће око 20.000 евра, од чега је највећа ставка за неисплаћене плате запосленима.

- Петнаестак људи је радило на телевизији и неки од њих, највероватније, биће проглашени за технолошки вишак. Дугујемо им четири минималне зараде од по 17.000 динара и доприносе. Намеравамо да продамо пословни простор за 250.000 евра, вратимо дугове и исплатимо зараде - каже Ковачевић и објашњава да је, поред тешке економске кризе, додатни проблем те телевизије била и нелојална конкуренција, јер су поједине ТВ куће у граду дампинговале цене комерцијалних услуга.

Он закључује да ће за будући концепт бити довољна три радника и једна канцеларија, те да ће највероватније вести преузимати од ТВ Алфа, која поседује локалну дозволу за рад.

Антрфиле :

Довољан је Пинк

- Сви су ме волели док сам био ди-џеј, али кад сам постао власник телевизије почели су да ме мрзе. Не треба Ужицу и Србији ТВ5! Њима је довољан Пинк, који годинама уништава генерације, огорчен је Предраг Ковачевић, који тренутно припрема серијал од 24 књиге о Ужицу и Ужичанима и пише колумну за један ужички недељник.

Ненад Ковачевић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси