Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Градоначелнику Лесковца сметају новинари
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 11. 2014.

Аутор: Драган Маринковић Извор: Јужне вести

Градоначелнику Лесковца сметају новинари

Најављујући да ће седнице Скупштине Града грађани убудуће моћи да прате преко интернета, Горан Цветановић је позвао новинаре да више не улазе у салу "да не би сметали". Увођењем новог система преноса, рекао је лесковачки градоначелник, ТВ станице ће моћи да преносе седнице Скупштине само ако се прикључе на тај систем.

 

Предност тога, по градоначелниковом мишљењу, је и што ни новинари више не морају да долазе, већ седнице могу да прате од куће.

То је добро јер, појаснио је Цветановић (СНС), новинари више сметају на седницама него што доприносе нормалном раду.

”Новинари могу да уђу и да прате шта се дешава, али је боље да буду испред и посматрају дешавања са видео бима. Ви често знате да ометате рад и вучете директоре или опозицију за рукав док им ја одговарам на питања. Без вас ће моћи бар да ме слушају”,  поручио је градоначелник новинарима.

Вреди поменути да нико од присутних новинара у том тренутку није реаговао на овакву изјаву.

Иначе, у читав систем преноса путем интернета градска власт је утрошила до сада око 600.000 динара новца грађана, а планира се да се уложи још 100.000.

У сали је постављено 5 камера за видео надзор, опрема са прикључцима за телевизијски пренос, купљено је ново озвучење са микрофонима и постављен "видео бим" испред скупштинске сале.

Скандалозна изјава Цветановића

Главна и одговорна уредница "Телевизије Лесковац" Наташа Ђорђевић каже да је шокирана оваквим ставом градоначелника и пита који је следећи корак у “затварању врата” првог човека Лесковца.

“Заиста мислим да је све речено са његове стране дегутантно. Ово значи потпуно затварање врата јавности и класично ометање новинара у њиховом обавештавању са локала. Питам се шта се то заправо  дешава иза затворених врата”, каже Ђорђевићева.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси