Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дрецун тврди да му Тужилаштво прети
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 11. 2014.

Извор: Танјуг, Мондо

Дрецун тврди да му Тужилаштво прети

Посланик СНС Милован Дрецун изјавио је данас да Тужилаштво за ратне злочине против њега води "бруталну, неприхватљиву и незакониту кампању притисака, застрашивања и претњи".

 

Он тврди да му Тужилаштво прети зато што је недавно поставио посланичко питање министру правде Николи Селаковићу да ли је заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић на законит начин биран на то место.

Тужилаштво за ратне злочине ми прети некаквим предистражним постпуком, настоји да ме компромитује измишљеном причом о кривичном делу које је наводно застарело. Појединци из тог Тужилаштва без икаквих доказа повезују моје име са наводним претњама које стижу Тужилаштву, рекао је Дрецун за скупштинском говорницом.

Он је рекао да је у дужем периоду "предмет правих стаљинистичких оптужби, медијског линча од стране појединаца из Тужилаштва за ратне злочине".

Колико је озбиљно застрашивање и тежак притисак на мене као народног посланика показује скандалозно писмо које је Тужилаштво за ратне злочине упутило амбасадорима САД и ОЕБС у Београду 14.6.2013.године, у којем ме пријављују и тужакају да својим иступањима у парламенту наводно могу да нанесем штету раду Тужилаштва, рекао је Дрецун.

Према оцени Дрецуна, Тужилаштво за ратне злочине у писму страним амбасадорима његово посланичко питање о законитости постављења Бруна Векарића на место заменика тужиоца нетачно и злонамерно карактерише као напад на Тужилаштво и неистиниту тврдњу.

Мандат посланика сам добио од грађана Србије, а не од страних амбасадора. Тужилаштво за ратне злочине не може и не сме на обављање мог посланичког мандата да утиче тако што злонамерним конструкцијама и неистинама настоји да ме код страних амбасадора и у јавности дискредитује, застраши и спречи у обављању посланичког мандата, рекао је Дрецун.

Он је оценио да су споменута писма послата страним амбасадама "невиђен скандал који представља напад на Народну скупштину" и додао да је то "сумрак парламентаризма".

Дрецун је питао шта ће Влада и председница Скупштине Србије Маја Гојковић урадити да му омогуће да настави обављање посланичког мандата.

Питао је и када ће надлежни органи проверити трошење финансијских средстава у Тужилаштву за ратне злочине која добијају из буџета Србије и од донација и да ли имазлоупотреба у њиховом трошењу.

Гојковић је рекла Дрецуну да јој преда документацију на коју се позива и навела да ће моћи да му одговори после увида у ту документацију.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси