Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Помаци у случају напада на Пашалића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2014.

Извор: Б92

Помаци у случају напада на Пашалића

Случај напада на новинара Фонета Давора Пашалића чини се да је померен са мртве тачке. Тим случајем се бави истражни тим који је преузео све прикупљене доказe.

 

Пашалићеве колеге у НУНС-у желе да верују да ће то довести до откривања нападача.

Више од четири месеца од бруталног напада испред куће, нападнути новинар Давор Пашалић, па ни јавност Србије, немају одговор на питање ко га је претукао. Прикупљени подаци сада су у рукама истражног тима и случај је кажу у полицији приоритет. 

“Мени је донекле драго што сам ја приоритет МУП-а после четири и по месеца и не знам како то изгледа када нисте приоритет МУП-а. Е сада знам ако сте странац да се то решава брзо. Ако сте Јапанац украду вам бицикл, нађу вам бициклу истог дана, ако сте Немац па вас претуку на Зеленом венцу, у року од 14 сати нађу нападача. Мени је драго што мене МУП не третира као странца”, наводи Пашалић. 

Давор Пашалић нападнут је 3. јула док је седео на клупи испред своје куће. Уз повике "усташо", неколико мушкараца млађих од Пашалића тукли су га два пута. Месецима полиција не може да пронађе нападаче. 

“Ја нисам полицајац и технолошки сам имбецил, не знам шта могу да открију после четири месеца”, истакао је Пашалић. 

Цео случај доспео је у руке специјалног тима након састанка представника НУНС-а и директора полиције. 

“Мора да се пошаље јасна порука јавности да нико не сме некажњено, ни физички ни вребално, да напада новинаре. Морам да кажем да ћемо инсистирати на овом случају до краја и, без обзира на чињеницу што је формиран истражни тим, ми ћемо тражити сваког месеца извештаје од полиције докле се тигло у истрази и да ли постоји напредак све док не будемо тачно знали ко је и зашто претукао Пашалића испред његове куће”, сматра Вукашин Обрадовић из НУНС-а. 

Поражавајуће је што напади на новинаре остају нерасветљени. Седам година не знамо ко је и због чега бацио бомбу на стан новинара Дејана Анастасијевића. 

“Исти људи који су у специјалном истражном тиму, раде и на расветљавању убистава новинара. Овим убиствима бави се посебна комисија. У случају убиства Славка Ћурувије стигло се до осумњичених и оптужнице која се данас допуњава, у случају убиства Милана Пантића има напретка, а у случају Даде Вујасиновић чекају се вештачења”, рекао је Анастасијевић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси