Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији се користе за унутарстраначке обрачуне
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 11. 2014.

Извор: Данас

Медији се користе за унутарстраначке обрачуне

Имате ли утисак да постоји организована кампања против председника Николића у медијима?

 

Вукашин Обрадовић, Независно удружење новинара Србије

Уколико занемаримо сопствени, немали председников допринос критичким написима изазваним незграпним потезима и изјавама, интересантније је питање зашто се Томислав Николић налази под већом паском неголи рецимо Александар Вучић. Топло препоручујем Николићу да се више позабави овим феноменом и размисли како ти исти медији у којима председник Владе има статус „белог медведа“ све чешће критикују председника Србије. То би му било много корисније од флоскула о некаквој медијској хајки против њега.

Милан Николић, политички аналитичар

Немам такав утисак. Сви који су на јавним функцијама су природно под већом лупом јавности и тако и треба да буде јер су они изабрани представници грађана. Организовану кампању нисам приметио. Кампања има и против једних и против других, односно опозиционих лидера, премијера, па и председника, али то је као таласање реке, мало на једну мало на другу страну. Међутим, организоване кампање против председника нема.

Недим Сејдиновић, Независно друштво новинара Војводине

Не знам да ли се то може назвати кампањом, али је евидентно да је огроман број медија у Србији политички инструментализован, те да се користе између осталог и за унутарстраначке или обрачуне између представника власти. Колико год то одавало језиву медијску сцену и стварало утисак да се она махом уређује из једног центра, толико све то најављује турбулентне догађаје на политичкој и друштвеној сцени у блиској будућности.

Јасмина Стојанов, директорка ПР агенције Right

Овде су медији стално у небраном грожђу. Ако о нечему не пишу, онда се оптужују за самоцензуру. Ако пишу, онда је на делу некаква „кампања“. Мислим да у овом случају медији раде свој посао.

Коментари (1)

Остави коментар
уто

25.11.

2014.

Ži Žak [нерегистровани] у 13:56

ZLOUPOTEBA I POLITIZACIJA MEDIJA

Ukoliko zanemarimo sopstvenu,nemalu nelogičnost u cilju zloupotrbe i politizacije - izjava da "se Tomislav Nikolić nalazi pod većom paskom negoli recimo Aleksandar Vučić",može se uočiti da je to vrlo najvan pokušaj tendencioznog usmeravanja teme u sasvim drugom smeru.Iz tih razloga,ponekad je svrsishodnije malo duže promisliti o činjenicama koje se navode kao dokaz i potvrda istinitosti onoga što se,u stvari želelo saopštiti,kako bi ljudi prepoznali,razumeli i prihvatili ono što se,u stvari želelo reći.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси