Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Жене хероји
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 11. 2014.

Аутор: Дамира Рамадани Извор: Ало

Жене хероји

Сигурно вас је књига Бранкице Станковић оставила без даха. И мене је.

 

Читала сам је сатима, све док ме сан не би победио. Ујутру, чим отворим очи, окренем страну и наставим даље. Књига попут холивудског акционог филма, зар не? Али то није акциони филм и добри момци не победе увек на крају.

То је живот новинарке у Србији. Бар оне која је имала довољно храбрости да прикаже истину. Голу истину, без спинова, без цензуре. Сећам се првог гледања „Инсајдера“ у друштву пријатеља.

Сећам се колико смо пута поновили реченицу: „Па да ли је нормална, убиће је“. И покушали су, није да нису. Да ли је потребно размишљати о свом животу сваки пут када напишете текст, сваки пут када направите емисију? Колико ће страх писати уместо вас, преправљати сваку вашу реч, мењати суштину? Лако је дивити се Бранкици, аплаудирати јој, тапшати је по рамену. Да ли бисте живели њен живот један дан? Не бисте, знам...

Сутра је 25. новембар, Дан безбедности новинарки, једини дан када се сетимо да је некада живела и радила једна Дада Вујасиновић, чувена по својим текстовима које је писала директно са ратом захваћених подручја.

Сутра ће бити и дан када ће нам вероватно пасти на памет да Бранкица још живи са полицијским обезбеђењем. Сваког дана посматрам своје колегинице и дивим им се. Жене које преко дана откривају афере, решавају социјалне случајеве, а увече се играју са својом децом и кувају ручак за сутра.

Јер када новинарка дође на посао, догађа се невероватна промена.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси