Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Расветлити случај Пашалић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 11. 2014.

Извор: ФоНет, Актер

Расветлити случај Пашалић

Министарство унутрашњих послова формираће посебан истражни тим који ће радити на расветљавању случаја напада на новинара Давора Пашалића.

Ово је закључено данас на састанку Милорада Вељовића, директора полиције и Вукашина Обрадовића, председника Нерзависног удружења новинара Србије (НУНС).

Како се наводи у саопштењу НУНС, у разговору је истакнут значај откривања починилаца овог злодела и постигнута сагласност око додатног ангажовања припадника МУП на утврдјивању свих околности које би помогле идентификовању нападача.

Обрадовић је указао да овај случај има и шири значај, јер би се откривањем и кажњавањем починилаца упутила јасна порука јавности да нико не сме без последица да угрожава безбедност новинара.

Вељовић је нагласио да откривање и кажњавање нападача на Пашалића представља приоритет у раду МУП.

Давор Пашалић, новинар агенције ФоНет, нападнут је у ноћи, 3. јула, у близини свог стана, приликом повратка са посла. Њега су у новобеоградском блоку 23, напала тројица младића која су му тражила новац. Када је одбио да им преда новац, брутално су га претукли, вређајући га да је усташа. Исти хулигани су га нешто касније поново претукли.

Пашалић је у нападу задобио посекотине и подливе по глави, лицу и усној дупљи, поломљена су му четири зуба и задобио је модрице по телу, што је установљено на Војномедицинској академији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси