Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар и бивши „Отпораш“ угрожава председникову безбедност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 11. 2014.

Аутор: Д. И. Д. Извор: www.novineokrug.rs

Новинар и бивши „Отпораш“ угрожава председникову безбедност

Бившем припаднику покрета „Отпор”, а данашњем новинару дневних новина „Информер” и „Данас”, Момчилу Вељковићу из Пожаревца забрањен је приступ догађају где је био присутан и Томислав Николић из, како му је речено, безбедносних разлога.

Председник државе данас је свечано отварао пластеник ружичњака у Костолцу, иначе великог пројекта ПД „РИО” Костолац које је од изузетног привредног значаја за цели Браничевски округ. Вељковић, који се након петооктобарских промена почео бавити новинартством као дописник више дневних листова уредно је аплицирао за акредитацију, али му је сат времена пре почетка јављено да не долази. Као разлог је наведено то да му служба безбедности председника Републике није одобрила присуство на догађају јер није прошао безбедносту проверу.

Та информација је Вељковића изненадила утолико више, јер је до сада присуствовао на више догађаја коме су присуствовали највиши државни функционери како у овој Влади, тако и у ранијим властима.

- Шокиран сам овом забраном јер сам најаву овог догађаја проследио свим медијима са којима сарађујем и планирао сам да о овом изузетно значајном пројекту нашироко пишем. Питам се који је разлог ове забране, јер сам безбедносне провере до сада пролазио и на местима где су присуствовали претходни председници државе и премијери, као и представници ЕУ. Недавно је и премијер Вучић био у Пожаревцу а ја сам на том догађају био присутан, чак шта више срдачно се поздравио и разговарао са премијером, који ми се захвалио што сам дошао да пратим догађај на коме учествује - каже Вељковић.

Бивши отпораш нема другог објашњења ове забране осим да је у питању његова „отпорашка прошлост”, те да је то изазвало овакву реакцију безбедносних служби првог човека Србије.

- Сматрам да је БИА проценила да са својом прошлошћу могу да угрозим скуп у виду неког перформанса или су се плашили незгодних новинарских питања упућених председнику, поготову оних која се односе на повратак Војислава Шешеља у Србију - напомиње Момчило Вељковић. Он је још додао и да је одустао од одласка у Костолац и расправе са онима који су ту одлуку донели не желећи да ризикује поновно хапшење бозбедносних служби државе али је поручио да ће о овом испаду обавестити новинарска удружења у Србији, као и ОЕБС јер сматра да му је овим потезом ускраћена слобода кретања и право на рад, који су Уставом загарантовани.

Коментари (2)

Остави коментар
пет

30.01.

2015.

anonymous [нерегистровани] у 16:03

anonimus

On je jedan nesretni čovek ovih promena on se izbori a drugi zasednu na vlast. I onda za njega ne pitaju, pitanje je za koga se on onda bori i protiv čega.

Одговори
нед

23.11.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 12:58

PITANJE

Pa zar nije Otpor na listi jedne zemlje ,inače, velikog prijatelja finansijera Otpora, terorističkih organizacija?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси