Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Има ли неке наде за нас?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2014.

Извор: РТВ

Има ли неке наде за нас?

"Има ли неке наде за нас?", назив је трибине која је одржана вечерас у препуној сали Медија центра Независног друштва новинара Војводине.

 

О политичкој, друштвеној и економској кризи, успону екстремизма, гушењу медијских слобода и вредносној конфузији у Србији, говорили су новинар Милош Васић, политиколог Павел Домоњи, историчар Миливој Бешлин и новинар Теофил Панчић.

Отварајући трибину, новинар Милош Васић поручио је бројним младим људима да за њих наде итекако има и да је у својој каријери једино научио да се предавати не треба никада и ни по коју цену. Васић се осврнуо на проблематику апстиненције бирача на изборима.

Политиколог Павел Домоњи скренуо је пажњу присутнима на поједине одредбе нацрта Грађанског законика као што су изједначавање грађанског и црквеног брака и право на еутаназију.

Он је, између осталог, истакао да је добар повод за реакцију премијера Вучића могао бити став Војислава Шешеља да се добровољно неће вратити у Хаг.

Историчар Миливој Бешлин истакао је да Србија већ два века не може да се определи између Истока и Запада и да то није нова дилема. За новинског писца, Теофила панчића међутим, ствар је јасна. Он каже да Србија живи под влашћу деснице.

Панчић је казао да је на власт дошла „Пета колона Путиновске империјалистичке Русије“ и скренуо пажњу на, како је рекао, улогу традиционалистичког национализма, Цркве и начин на који се управља културним институцијама и закључио да је свугде где је СНС на власти на снази најконзервативнији програм.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси