Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Научна конференција о медијској писмености и културном идентитету
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

21. 11. 2014.

Аутор: В. А. Извор: Данас

Научна конференција о медијској писмености и културном идентитету

На Факултету за културу и медије Мегатренд универзитета јуче је одржана међународна научна конференција „Савремена уметничка пракса, медијска писменост, културни идентитет и друштвени развој“, на којој је учествовало више од 60 универзитетских наставника и истраживача са универзитета, института и из бројних установа културе из Србије, Будимпеште, Загреба, Подгорице и Љубљане.

Отварајући конференцију, ректор Мегатренда Слободан Пајовић нагласио је да је то једна у низу научних манифестација којима овај универзитет обележава четврт века успешног рада.

Учесници су се бавили проблемима савремене уметничке праксе у светлу медијских, тржишних и политич ких изазова, везом медијске писмености, образовања и друштвеног развоја, као и зависности културног идентитета од глобалних друштвених промена. Радове представљене на овом научном скупу Мегатренд универзитет ће публиковати у посебном тематском зборнику.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси