Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брадић опет побегао од посланика
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 09. 2009.

Извор: Прес

Брадић опет побегао од посланика


Министар културе јуче обилазио Хиландар док се изгласавао скандалозни закон о медијима који је он предложио. Брадића критикују и бивши министри Лечић, Којадиновић и Вучић.


БЕОГРАД - Министар културе Небојша Брадић није јуче био у Скупштини Србије када је изгласан спорни закон о информисању, који је предложило његово министарство.Брадић је у то време био на службеном путу на Хиландару, где се, како је саопштило његово министарство, упознавао са темпом обнове манастира. Интересантно је да је Хиландар био трећа дестинација, после Македоније и Египта, коју је Брадић посетио у протеклих десетак дана, у јеку највеће полемике о Закону о информисању.

Пресс је јуче покушао да од министра Брадића добије одговор на питање да ли је нормално и морално да он буде на службеном путу у дану гласања о закону који је изазвао жестоке реакције целокупне јавности и новинарске струке. Међутим, његов мобилни телефон био је недоступан.

У Брадићевом кабинету нам је речено да „не виде разлог да министар буде у сали приликом изгласавања закона“.

- Присуство министра културе гласању о изменама Закона о информисању није неопходно, с обзиром на то да Министарство више нема никаквих ингеренција. Активности Министарства су окончане упућивањем мишљења на амандмане Народној скупштини - стоји у кратком саопштењу Министарства које је достављено Прессу.

Председник УНС-а Љиљана Смајловић сматра да није случајно што Брадић јуче није био у Београду.

- Ја се надам да његово одсуство значи да осећа извесну нелагоду што је творац тог закона. Вероватно га је срамота. Исто тако мислим и да није нормално да министар не буде у скупштинској сали - рекла је Смајловићева.

Интересантно је да у НУНС-у, који ниједног тренутка није јасно осудио скандалозни предлог закона о информисању, јуче нису желели да се баве тиме да ли је Брадић требало да буде у парламенту.

- Нас не занима његово кретање. Не знамо зашто није био присутан, можда су те посете, укључујући и ову Хиландару, биле раније планиране. Можда је министар мислио да ће закон бити усвојен у јуну - рекла је председница НУНС-а Надежда Гаће.

Ранији министар културе Бранислав Лечић каже да се он увек трудио да буде у Скупштини када су доношени важни акти из његовог ресора.

- Избегавао сам да идем на пут када би неки закон из моје области требало да буде донет. Одлагао сам таква путовања - каже Лечић.

Лечићев наследник на месту министра културе Драган Којадиновић каже да је министар Небојша Брадић ипак могао да буде присутан приликом гласања.

- Морам да кажем да је и у време када сам ја био у Влади било случајева да ресорни министар није присутан гласању, али смо онда одређивали неког другог члана Владе да седи у парламенту.

Обнова Хиландара је врло важна, али баш због ујдурме око новог закона Брадић је могао да буде присутан - објашњава Којадиновић.

Бивши министар информисања и заменик председника СНС-а Александар Вучић мисли да је Брадић „требало да погледа јавност у очи“.

- То само показује његову бахатост и осионост. Нема он ни морала, ни гриже савести. Наравно да је требало да буде у сали и погледа јавност у очи, али очигледно да су му важнији лични интереси и промоције. Док сам ја био министар, никада ми се није десило да идемо на службени пут када се изгласава неки закон из мог ресора - рекао је Вучић.

Потпредседник ДСС-а Милош Алигрудић каже да, што се њега тиче, Брадић не мора ни да се враћа!

- Шта да вам кажем после свега?! Што се мене и ДСС-а тиче, министар уопште и не мора да се враћа са службеног пута! Боље би му било да се сакрије у мишју рупу!

Потпредседника СРС-а Драгана Тодоровића не чуди што је Брадић и јуче био на службеном путу:

- То само говори о његовом моралу. Али ја сам сигуран да ће се он појавити на паради поноса, односно на геј паради. Брадић ће заједно са министром Светозаром Чиплићем предводити ту параду. И то у хулахопкама.

Г17 Плус, странка која је кандидовала Брадића на чело Министарства културе, јуче је остао недоступан за коментар о изостанку министра са гласања о закону који је он предложио.

Антрфиле :


Брадић задовољан реконструкцијом Хиландара

Небојша Брадић је током јучерашње посете манастиру Хиландар оценио да је постављањем кровне конструкције и обављеним радовима на Великом конаку остварен значајан напредак на уклањању последица пожара који је манастир захватио 2004. године.

 У саопштењу Министарства културе каже се да се Брадић током посете упознао са оствареним резултатима и планираним активностима на реконструкцији манастира, за шта је Министарство културе у 2009. години издвојило 50 милиона динара.

 С. Војиновић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси