Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарка ипак добија новац за боловање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 11. 2014.

Извор: Студио Б

Новинарка ипак добија новац за боловање

Републички фонд за здравствено осигурање саопштио да ће Маријани Милосављевић, која је пријатељици донирала бубрег, исплатити боловање у пуном износу од 100 одсто

Из РФЗО подсећају да здравствени фонд исплаћује боловања од првог дана спречености за рад за добровољне даваоце ткива и органа и да је захтев за исплату боловања Милосављевић први пут достављен јуче од стране њеног послодавца.

"Да би РФЗО био у могућности да исплати накнаду за боловање, послодавац је дужан да достави сву законом предвиђену документацију као потребне доказе за исплату наведеног боловања, што поменути није учинио", кажу у РФЗО.

Послодавац - Агенција за борбу против корупције, како наводе, није доставила РФЗО-у сву потребну документацију и установљено је да недостаје уговор о раду закључен са послодавцем, исплатни листић - обрачун средстава за исплату зарада и других примања запослених, извод из појединачне пореске пријаве за порезе и доприносе по одбитку, за месец за који се потражује накнада зараде, као и за месеце наведене у потврди о заради (ОЗ-7) Пореске управе Стари Град.

Представнику Агенције уручено је писмено обавештење на коме су јасно наведена потребна документа и РФЗО чека потребну документацију, јер не може поступати мимо Закона.

Београдски медији данас су пренели да Маријана МИлосављевић, која је донирала бубрег својој дугогодишњој пријатељици, није исплаћено боловање које у 100 посто износу финансира РФЗО.

Реч је о надокнади од месец дана, од 8. септембра до 7. октобра, када је Милосављевић боравила у Турској како би пријатељици донирала орган.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси